Kosten

De kosten van procederen in de WSNP

Wij vinden dat we eerlijk moeten zijn over de kosten. Schreeuwende advertenties van (zogenaamd) gratis hulp door wsnp-advocaten, daar doen we niet aan. Daar heeft u niets aan. U wilt verder en niet achteraf verrast worden met een rekening. 

Gratis hulp door WSNP-advocaat, kan dat? 

Ja dat kan, wij vertellen u graag hoe het zit:

Wanneer u in de WSNP (Wettelijke Schuldsanering) zit of wilt komen, komt u in bijna alle gevallen in aanmerking voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (ook wel genoemd: toevoeging). Procederen in de WSNP is in principe dan ook voor iedereen mogelijk. 

Dit betekent dat de overheid zo ongeveer alle kosten van het procederen voor haar rekening zal nemen. U betaalt alleen een eigen bijdrage. (Wilt u weten hoe hoog deze is in uw geval? Neem contact met ons op). Deze eigen bijdrage kunt u vaak weer vergoed krijgen via de gemeente (bijzondere bijstand), zodat het u in dat geval dus (inderdaad) helemaal niets kost. 

De advocaten van WSNP-zaken.nl zijn allen aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en doen bij elke opdracht voor u een aanvraag voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand en informeren u over het aanvragen van bijzondere bijstand voor de eigen bijdrage.

Betaal ik in de WSNP ook nog aan de Rechtbank of Gerechtshof ?

Nee, de Rechtbanken en Gerechtshoven vragen geen griffierecht (dus kosteloos).